Su ve atık su tesisleri, genellikle yerel mercilerin toplam enerji kullanımının %25 ila 40’ını kullanan belediyelerin çoğundaki fazla elektrik tüketiminin nedenini açıklamışlardır. Aarhus şehrinin yerel su şirketi atık su tesisini, sadece bir atık su tesisi olmaktan çıkarıp aynı zamanda kombine bir ısı ve enerji santrali gibi işleyen bir tesise dönüştürmeyi başarmıştır.

2014 yılında Aarhus’taki atık su tesisi, şehrin merkezi ısıtma sistemine faydalı olacak şekilde %140 oranında elektrik üretip 2.5 GWh fazla ısı üretti ve dolayısıyla karbon ayak izini azalttı. Isı ve elektrik üretimini birleştirmek, tesisin tükettiğinden %90 daha fazla üretimin olduğu anlamına gelerek %190 ila 200’lük enerji üretimine denk düşmektedir.

Bu, geliştirilmiş işleme optimizasyonuyla ve neredeyse tüm döner ekipmanlarda kumanda kolu bulunan Danfoss’un120’den fazla VLT® AQUA Drive değişken hız konvertörünü kullanmasıyla elde edilmiştir. Dönüştürücüler, atık su tesisinin 24 saatlik döngü süresince yük değişimine uyum sağlamasını ve enerjiden tasarruf etmesini mümkün kılmaktadır. En ideal biçimde gerçekleştirilen bu işlem, hem elektrik hem de ısı üretiminde kullanılan gazı meydana getirerek dijestör için maksimum ölçüde atık/karbon da oluşturmaktadır.

Şehrin içme suyunun sağlanmasına yönelik enerji ihtiyacını da karşılayıp atık su işleme tesislerinden elde edilen bunca fazla enerjiye rağmen enerji üretimini artırmak, Aarhus Water firmasının vizyonudur. Bu, en fazla elektrik tüketen belediyeyi ürettiği kadar enerji kullanan bir kuruma dönüştürecektir.

Danfoss konfor ve sağlıklı iç mekan iklimini enerji ve maliyet tasarrufu ve çevreci bir anlayışla sunar. İç mekan iklimi hakkında düşünmek dış mekan ikliminin geleceği hakkında düşünmektir. Danfoss’un ürünleri global iklim sorunlarına çözüm olurken aynı zamanda bireysel ihtiyaç ve hayat standartlarını göz önünde bulundurarak ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemlerini optimize eder ve üretkenliğin artmasını, iç mekanların daha yaşanabilir hale getirilmesini sağlar.